In onze vorige blog vertelden we al over de koppeling tussen het ERP-systeem en de telefooncentrale, met alle voordelen van dien. Maar ERP kan aan nog veel meer digitale systemen gekoppeld worden. Zo wordt ERP het hart van de organisatie, de spin in het web.

 

Andere systemen

De telefooncentrale, die kenden we inmiddels. Maar het ERP-systeem kan aan nog veel meer systemen gekoppeld worden. Webshops bijvoorbeeld, zodat bestellingen verwerkt worden, prijzen automatisch aangepast en zo verder. Of het CRM-systeem. Zo kun je directe marketingacties voeren. Planning en optimalisatie van het systeem. En we staan open voor meer suggesties! Het ERP-systeem vormt zo met recht de spin in het web van je organisatie.

Standaard

Veel ERP-systemen zijn standaard uitgerust en mede daarom behoorlijk stabiel. Dat is natuurlijk essentieel als je er veel andere systemen aan koppelt. Soms worden ERP’s op maat gemaakt en daar zit wel een risico in. Hoe dichter bij de standaard, hoe groter de stabiliteit. Het is aan branches om van ERP-systemen, gericht op hun specifieke bedrijfstak, standaarden te maken. Daarbij wordt het weer makkelijker en stabieler om te koppelen aan andere (standaard) systemen.