Kun je verkoop, verhuur en service combineren in één ERP-systeem? En zijn hierbij alle processen en gegevens met elkaar geïntegreerd? Het antwoord is ja! Artikelen en objecten kunnen zowel verhuurd als verkocht worden. Als u hierbij de juiste registraties doet, zijn deze artikelen en objecten prima te volgen en maakt het eigenlijk geen verschil of ze worden verhuurd of worden verkocht. In beide gevallen kan een onderhoudsplanning worden opgesteld en uitgevoerd en kunnen storingen worden uitgevoerd en geregistreerd.

Adviesmiddel

Op basis van al deze registraties kunt u bij verhuur beoordelen of de kosten van onderhoud en storingen nog wel in verhouding staan tot de huuropbrengsten. In geval van verkoop kunt u de klant adviseren in hoeverre de kosten van onderhoud en storingen nog opwegen tegenover het gebruik en kan een vergelijking gemaakt worden met de aanschaf van een nieuw artikel/object.

Blijf actueel!

Kortom: in een ERP zoals dat van UDP staan de objecten (verhuur/onderhoud) centraal. Alle activiteiten met betrekking tot verkoop, verhuur, onderhoud en storingen worden op deze objecten geregistreerd, zodat men altijd de actuele status kan aflezen en advies kan uitbrengen over de toekomst. Want regeren blijft vooruitzien.