Na onze vorige blog over het gemak van factureren binnen een ERP gaan we deze keer graag in op logistiek. Logistiek heeft alles te maken met vervoer, maar niet alleen dat. Logistiek is vooral ook een kwestie van planning. Worden je producten op tijd en op de juiste plaats geleverd? Of: wat moet waar en wanneer gehaald of gebracht worden? Is het product überhaupt beschikbaar?


Wat waar wanneer

In een ERP is de planning rondom objecten en artikelen bij uitstek te volgen. Denk eens aan een verhuurbedrijf met horeca-artikelen: bijhouden wat het voorraadniveau is; hoeveel bierglazen zijn aan wie en tegen welke prijs verhuurd? Wanneer zijn ze opnieuw beschikbaar? Of een bedrijf dat heftrucks verkoopt of verhuurt. Dankzij ERP kun je snel zien welke heftrucks met bepaalde specificaties beschikbaar zijn.

Multi Site

Bedrijven met meerdere vestigingen hebben eveneens veel baat bij het gemak en overzicht van een ERP-systeem. Met één oogopslag is duidelijk welke objecten en artikelen zich in welke vestiging bevinden. En of het wellicht slim is om deze zaken te verplaatsen, zodat de voorraadbeheer verder op orde blijft. Deze Multi Site applicatie is nog vrij nieuw en vindt pas de laatste tijd meer toepassing in onze ERP-systemen. Informeer eens naar de mogelijkheden! We plannen met gemak een afspraak in, dat begrijpt u.