Goed inplannen van periodiek onderhoud levert nog wel eens wat hoofdbrekens op. Duidelijk is dat onderhoud op den duur reparatie en uitval voorkomt, maar om de juiste monteur op de juiste plek en tijd te krijgen blijkt vaak een probleem. Hoe doe je het goed en bovendien snel en makkelijk?

Voorspellende waarde

Veel bedrijven met materieel hebben eigen monteurs in dienst. Of het nu gaat om elektrische installaties, hoogwerkers of pompen: alles heeft onderhoud nodig. Door het goed inplannen weet je als ondernemer welke objecten wanneer aan onderhoud toe zijn en kun je een voorspelling maken wanneer welke onderdelen vervangen moeten worden. Klinkt simpel en in feite is dat het ook. Als je weet wanneer welk onderhoud uitgevoerd moet worden, kun je direct een planning maken voor het inzetten van de monteurs. Of om een vervangend apparaat te regelen. Het werkt omzetverhogend, omdat je op deze manier de productie zo hoog mogelijk houdt. Efficiënt plannen en spreiden.

Een ERP-systeem kan dat

Zo kun je bijvoorbeeld plannen op postcode, zodat monteurs niet kriskras het hele land door reizen. Scheelt ook weer reistijd. Door efficiënt te plannen maak je inzichtelijk waar je monteurs zich bevinden en in geval van nood snel ter plekke te kunnen zijn om bijvoorbeeld een spoedreparatie uit te voeren. Met een goed ERP-systeem is een efficiënte planning maken haast een fluitje van een cent. Materiaalplanning, urenplanning: een kind kan de was doen. Daarnaast kun je werken met variabele parameters. Hoe oud is de te onderhouden machine? Hoe vaak moet ie onderhouden worden?

Onderhoud de ERP!

Zo’n planningsmodule is niet in elk ERP-pakket standaard, maar dankzij ontwikkeling in eigen beheer is dat bij UDP wel zo. Aan ons om de module goed verder te ontwikkelen en uiteraard te onderhouden. Daar hebben we dan zo weer onze methodes voor, zodat ook wij efficiënt met onze tijd en mensen omgaan. En om onze klanten aan het werk te houden natuurlijk.