Digitale transformatie wordt vaak vooral met technologie verbonden. Daarbij is er beduidend minder aandacht voor het vermogen van technologie om bedrijfsfuncties te verbeteren. Anders dan bij de implementatie van ERP- of CRM-systemen omvat digitale transformatie het proces van het digitaliseren van bedrijfsprocessen, van de manier van werken en zelfs van de mindset.

De klant heeft de macht

In de wereld van vandaag hebben klanten de macht. De transparantie van het internet geeft hen de mogelijkheid om binnen een paar klikken naar een alternatieve leverancier over te stappen. Deze klanten hebben ook enorme verwachtingen van onderwerpen als pro-activiteit, transparantie, snelheid, duidelijkheid en kwaliteit. De druk om een goede klantervaring te bieden is nog groter omdat elke fout of slechte ervaring snel met de buitenwereld kan worden gecommuniceerd via sociale media en review websites.

Stel je toekomst veilig!

Voor alle bedrijven die hun klanten, prospects, leden of burgers centraal stellen in de organisatie, is het moderniseren van bedrijfsprocessen en het opfrissen van de interne mindsets niets minder dan een cruciale stap om een gezonde toekomst veilig te stellen! De belangrijkste faalfactor voor digitale transformatieprojecten is echter het overbrengen van alle bestaande bedrijfsprocessen, de verouderde rapportages, de vervuilde gegevens en de oude manier van denken van een on-premise situatie naar een cloud-oplossing. Het blijven gebruiken van oude processen en de traditionele mindset na het omarmen van IT-modernisering, is als oude wijn in nieuwe zakken. Bedrijven die voor dit scenario kiezen, lopen het risico tijd, budget, energie en momentum te verliezen.

Start in de boardroom

Succes in digitale transformatie projecten begint in de boardroom en niet op de IT-afdeling! Enkele van de cruciale elementen voor het bereiken van transformatiesucces zijn een duidelijke visie, grote managementbetrokkenheid, voldoende tijd en budget voor organisatorische veranderingen en een goede communicatie. Heb jij de indruk hebt dat digitale transformatie “gewoon een nieuw IT-project” is? Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen! Zoek inspiratie. Lees boeken. Volg workshops. En zorg er vooral voor dat het topmanagement volledig betrokken is. Uiteindelijk is het natuurlijk veel beter en goedkoper om deze inzichten te verkrijgen voordat het project begint, niet pas als het project jammerlijk mislukt is!

Meer weten?

Heb je behoefte aan meer informatie, hulp of inspiratie? Informeer bij UwDynamicsPartner naar de mogelijkheden!