Een belangrijke vraag voor de tienduizenden organisaties wereldwijd die Dynamics NAV gebruiken is welke ondersteuning ze in de nabije toekomst kunnen verwachten. Om jou in dit onderwerp inzicht te geven, hebben we een recent interview samengevat met Mike Morton, general manager voor Dynamics NAV en D365 Business Central bij Microsoft Corp.

Investeren in de toekomst

Budgetten voor bedrijfssoftware kwalificeren doorgaans als lange termijn investeringen. Bedrijven kopen en implementeren een ERP-oplossing immers niet voor slechts een paar maanden. Om precies deze reden moet je kunnen begrijpen wat de vooruitzichten voor toekomstige ondersteuning zijn. Hoe lang je op die ondersteuning kunt rekenen. En wat de beste scenario’s voor een transformatie naar Dynamics 365 Business Central in de nabije toekomst zijn.

Wat is de boodschap?

Dit zijn de belangrijkste boodschappen die Mike Morton deelde in een interview met QBS Group op 4 maart 2021:

  • “Microsoft publiceert de levenscyclus en het ondersteuningsbeleid voor al haar producten, inclusief Dynamics NAV. Je vindt die informatie via deze link: Microsoft Lifecycle Policy | Microsoft Documenten.”
  • “Microsoft is toegewijd om de ondersteuning op Dynamics NAV voort te zetten, om door te gaan met het ontwikkelen en vrijgeven van nieuwe releases en om Dynamics NAV onderdeel van de roadmap te laten zijn zolang we nu kunnen voorzien. Er is geen geheim plan om te stoppen met het uitbrengen van nieuwe on-premise versies.”
  • “We willen ons on-premise product Dynamics NAV en ons cloud product Business Central zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Maar er komen ook innovaties die uitsluitend voor Business Central beschikbaar zijn. Een actueel voorbeeld is de integratie met Teams, die wel beschikbaar is voor Business Central en niet voor Dynamics NAV.”
  • “We verwachten dat het overgrote deel van de innovaties en nieuwe mogelijkheden naar Business Central zullen gaan. Daarom willen we elke Dynamics NAV-klant aanmoedigen om op het voor hun juiste moment naar Business Central te migreren. Wij geloven dat ons cloud product Business Central voor onze klanten de beste ervaring biedt en op de lange termijn het meest kosten effectieve scenario is.”

Dit is het verschil

Het goede nieuws voor alle Dynamics NAV-klanten is dus dat de ondersteuning onverkort wordt voortgezet. En dat er nieuwe versies beschikbaar zullen komen. De echte innovatie kunnen we echter verwachten in Dynamics 365 Business Central, omdat die productlijn het strategische aanbod van Microsoft voor de MKB markt is. Het is dus verstandig dat elke Dynamics NAV-klant nu ook al vast een scenario voor migratie uitwerkt.

Wat te doen?

Als je momenteel Dynamics NAV gebruikt maar nog niet klaar bent voor een migratie naar D365 Business Central, dan is je beste korte termijn strategie om te upgraden naar de nieuwste versie van Dynamics NAV on premise. Op die manier stel je namelijk de besproken ondersteuning voor de komende jaren veilig.

Meer weten?

Neem gerust contact op met UwDynamicsPartner!