Het werken met software op basis van een abonnement heeft de nodige voordelen. De software wordt voortdurend onderhouden en voorzien van nieuwe functionaliteiten. Je betaalt een vast bedrag per werknemer per maand, met als voordeel dat je makkelijk kunt op- en afschalen als de situatie daar om vraagt. Door standaardisatie van de software kun je ook add-ons op- en afschalen, op dezelfde manier als met gebruikers.

Business Central

Microsoft heeft in oktober een nieuwe versie gelanceerd van Business Central. In de nabije toekomst werkt dit ERP-programma uitsluitend online. Om maar aan te geven dat Software As A Service niet meer te stoppen is. Toegegeven, in verhouding is een abonnement iets duurder. Als je software zelf aanschaft en je blijft het netjes onderhouden, is dat goedkoper dan dat je per gebruiker per maand betaalt. Maar zoals gezegd, ben je met software in de cloud veel flexibeler. Dat geldt ook voor het nieuwe ERP-programma. Veel bedrijven zijn wat huiverig om in de cloud te werken: zij twijfelen soms aan de veiligheid van hun gegevens. Het tegendeel is echter vaak waar: de veiligheid van de cloud is meestal beter dan die van lokale opslag.

Add-ons

De add-ons die je aan het abonnement van het online ERP-programma hangt, gaan allemaal mee in dat abonnement. Deze programma’s zijn dus net zo flexibel op- en af- te schalen. Duurzaamheid zit ook in het vinden van één geïntegreerde oplossing. Voorheen probeerden we software zo te maken dat een klant er alles mee kon doen. Nu proberen we componenten van verschillende leveranciers bij elkaar te brengen, zodat we één geïntegreerde oplossing creëren. Niet meer alles zelf maken en willen leveren, maar samenwerken. Daarover graag meer in onze volgende blog!