De wereld van ERP is aan het veranderen. We zien verschuivingen van on premises (software draait in huis op eigen server) naar de cloud. Dit is op zichtzelf niets nieuws, want deze trend is er al jaren. Er wordt door de grote softwareleveranciers wel steeds meer aangestuurd op deze trend.

Een van de consequenties van het naar de cloud brengen van de software is dat er eigenlijk geen plaats meer is voor klant-specifieke aanpassingen (lees maatwerk). Want in de cloud wordt zoveel mogelijk gestandaardiseerd en gaan updates in een veel hoger tempo dan wanneer de software gewoon in huis draait.

Dus bij veel bedrijven leeft het gevoel dat er aan functionaliteit wordt ingelverd wanneer men van de eigen omgeving overstapt naar de cloud. Aan de ene kant is dat natuurlijk waar, maar vaak kan met het veranderen van de eigen bedrijfsprocessen de software ook passend geïmplenteerd worden. Ook dit is is eigenlijk niets nieuws.

Wat is er wel nieuw?

Maar er is meer. We zien nieuwe ontwikkelingen voor het realiseren van wensen in de software zonder de standaard omgeving aan te passen. Er is dus een manier om te beschikken over maatwerk, zonder de boel overhoop te halen. Deze aanpassingen kunnen worden gedaan met behulp van apps. Er zijn dus mogelijkheden om met behulp van apps aanpassingen te realiseren om zo toch te beschikken over maakwerk zonder dat de standaard software hoeft te worden aangepast. Deze apps zijn vaak eenvoudiger te ontwikkelen dan de manier waarop in het verleden maatwerk gebouwd werd. De tools om deze apps te ontwikkelen zijn onder meer beschikbaar in Microsoft Office 365.

Meer weten? Hulp nodig?

Het spreekt voor zich dat UwDynamicsPartner klaarstaat om u met raad en daad bij te staan om uw ERP-systeem zoveel mogelijk af te stemmen op uw eigen eisen en wensen. Neem gerust contact met ons op!