In onze vorige blog vertelden we al het een en ander over veilig werken in de cloud. Toen was de dreiging van het Corona-virus nog niet zo urgent als nu, maar de inhoud van die blog is inmiddels nog steeds actueel. Want veel mensen werken noodgedwongen thuis. Waar je ook bent en werkt, het ERP-systeem moet altijd bereikbaar zijn. Als je dat vanuit de cloud draait, is dat sowieso het geval. Maar ook de rest van de informatievoorziening – de benodigde data – moet via de cloud benaderbaar zijn.

Authenticatie

Zoals in de vorige blog besproken is de meervoudige authenticatie – bijvoorbeeld met een extra code via SMS – een goede garantie om de veiligheid te waarborgen. Opvallend is dat veel ondernemers en organisaties momenteel op een andere manier naar ERP in de cloud kijken: door de omstandigheden gedwongen blijken de voordelen en veel mensen leren er nu goed mee werken. Als er al een obstakel is, ligt dat veel eerder bij het netwerk. Netwerkbedrijven hebben het nu dan ook extra druk, om ervoor te zorgen dat al die mensen daadwerkelijk thuis aan het werk kunnen.

Webbased

ERP vraagt zelf niet heel veel van het netwerk. Het systeem is webbased en er gaan geen grote hoeveelheden data over de lijn. Afhankelijk van het contract is een back-up snel gemaakt en in bijna alle gevallen gebeurt dat dagelijks. Webbased heeft overigens nog meer voordelen. Je hebt geen eigen server meer nodig, de beheerskosten voor het eigen machinepark zijn een stuk lager en als bedrijf ben je zo minder kwetsbaar.

Vragen?

De vragen die we momenteel veel krijgen, gaan bijvoorbeeld over of het mogelijk is met de huidige configuratie thuis te werken. Vaak vraagt het om wat extra voorzieningen en aanpassingen. Heeft u vragen, schroom dan niet om ze ons te stellen. We zitten er klaar voor!