Het is zomer in Nederland en dat willen we weten. Festivals, openluchtconcerten, buurtfeesten en uiteraard vakantie: we nemen het ervan. Dat betekent ook dat veel verhuurbedrijven overuren maken. Van partytent tot aanhangwagen en van lichtslinger tot biertap: je moet er wel het overzicht in houden om het maximale uit de huurvloot te halen.

Het tikt aan!

Het gaat zeker om significante aantallen. Als je als verhurend ondernemer als handelspartner betrokken bent bij zo’n festival, dan wil je natuurlijk niet mis grijpen. Je wilt weten waar je spullen zijn en wanneer ze weer beschikbaar zijn. Voor de verhuurders van party/feestartikelen is dat natuurlijk niet anders. Ook hier wil je weten wat op welk moment beschikbaar is zodat je ook niet mis zult grijpen.

Trends en voorspellen

Een goed verhuur ERP-systeem kan de trends laten zien van de afgelopen jaren. Op basis van deze trends kunnen voorspellingen worden gedaan over de verkoopkansen in deze zomer. Zo weet je tijdig of wellicht extra objecten/artikelen in moet kopen om aan de vraag kunt voldoen of wellicht kun je elders objecten/artikelen inhuren. Veel festivals, openluchtconcerten, theateractiviteiten et cetera worden jaarlijks georganiseerd en je kunt hier dus wellicht ook jaarlijks als verhurend ondernemer bij betrokken zijn. Dan wil je geen nee verkopen!

Ben je op zoek naar een goed inzicht in de beschikbaarheid van je huurvloot? Neem dan eens contact met ons op!