In het afgelopen jaar hebben we u van alles verteld over de voordelen van een ERP-toepassing voor uw organisatie. De mogelijkheden van een ERP zijn haast onuitputtelijk en we raken er niet over uitgepraat. Zie onze blogs!

Ondersteunen

Maar een ERP-systeem is niet iets dat je zo maar aanschaft en installeert. Een ERP-systeem moet worden geïmplementeerd en wel zodanig dat het uw organisatie ook echt ondersteunt. Hiervoor zijn een aantal expertises nodig:

  1. Kennis van uw branche, organisatie en processen binnen uw organisatie
  2. Kennis van het te implementeren systeem

Leverancier annex partner

Met deze expertises worden dus ook direct eisen gesteld aan de leverancier van een ERP-systeem. Een leverancier zal uw branche moeten kennen, hij zal op de hoogte moeten zijn van de processen binnen uw organisatie en hij zal zich in moeten kunnen leven in uw bedrijf. Eigenlijk moet je een leverancier dan ook niet zien als iemand die iets komt leveren, maar als een partner die u verder helpt met uw organisatie.

Kritisch kijken

Met de implementatie van een ERP-systeem wordt een geautomatiseerd systeem ingericht en wordt er tegelijkertijd kritisch gekeken naar de processen binnen uw organisatie. Dit gebeurt tijdens de implementatie zodat het resultaat van een implementatie niet alleen een werkend systeem is maar dat het ERP-systeem helemaal past binnen de organisatie. Dit kan leiden tot wijzigingen in de werkwijze die men tot dan toe als standaard had, maar dit kan ook leiden tot een aanpassing en/of uitbreiding in het ERP-systeem.

Uw Dynamics Partner ondersteunt al tien jaar bedrijven in de branche Verkoop, Verhuur en Service. Samen met onze klanten bouwen we onze expertise in deze branche verder uit en kunnen we onze software steeds uitbreiden met de opgedane kennis.