Als gevolg van het steeds verder standaardiseren van software slagen softwarebedrijven er steeds beter in om met één en dezelfde module een steeds groter aantal bedrijven te ondersteunen. Anders gezegd: branchesoftware wordt steeds breder inzetbaar. Daar waar vroeger maatwerk nodig was om jouw specifieke proces te kunnen ondersteunen, hebben we nu een aantal instellingen die er voor zorgen dat ook jouw proces in de software past.

On the fly

Daar waar je vroeger een academische studie moest hebben afgerond om een ERP-systeem te kunnen inrichten en in gebruik te nemen, word je nu aan de hand genomen door het systeem en richt je het on the fly in. Je gebruikt simpelweg de modules die je nodig hebt. Behalve deze relatieve eenvoud, scheelt het enorm in de kosten. Het ontwikkelen en implementeren van maatwerk software is immers duur en dan hebben we het nog niet eens over de nodige updates. Meer standaard software heeft die problematiek niet.

Trend

Toegegeven, het is natuurlijk niet helemaal zo eenvoudig als geschetst, maar het wordt wel steeds meer een trend. Doordat er nu gewerkt wordt met template en wizards gaat een implementatie steeds sneller. En wat nog veel belangrijker is: het komt veel dichter bij het systeem dat jij als gebruiker zo graag wilt hebben. Dit allemaal zonder de risico’s van maatwerk en zonder de grote investeringen die maatwerk met zich meebrengen.

Add-ons?

Als jij als ondernemer de tijd neemt om te kijken wat er aan modules beschikbaar komt, kun je snel inzicht krijgen in de mogelijkheden van de modules. Hierbij wordt uitgegaan dat je de basis (Microsoft Dynamics NAV of Microsoft Business Central) al tot je beschikking hebt. Let wel: ook het ERP-systeem zoals hierboven beschreven is in feite een basis, waarmee de meeste ondernemers goed uit de voeten kunnen. Het spreekt voor zich dat Uw Dynamics Partner met plezier het aanspreekpunt is en blijft voor verhuur en service en het verzorgen van add-ons voor een perfecte werking.

Verhuur en service, add-ons: dat blijft ons werk.