U heeft gekozen voor Microsoft Dynamics 365 Business Central. Als wij het mogen zeggen: een prima keuze. Maar daarmee bent u er natuurlijk nog niet. Dit systeem moet immers nog geïmplementeerd worden. Hoe maken we van een project een succesvol project?

Samenwerking

De kracht zit in samenwerking. U kent uw organisatie, uw leverancier kent het te implementeren systeem. Het is zaak dat de leverancier zich goed verdiept en zich kan inleven in uw organisatie. Dit is essentieel: als de ideeën van opdrachtgever en leverancier te ver uit elkaar liggen, dan kan het project moeilijk een succes worden. Het moet spreekwoordelijk gesneden koek zijn.

Maatwerk? Liever niet!

Vaak roept een opdrachtgever dat hij of zij ‘maatwerk’ wil, maar het geheim zit er juist in om dat zoveel mogelijk te vermijden. Het goed inleven en begrijpen van de organisatie is juist daarom essentieel. Daardoor kunnen bedrijfsprocessen zodanig geautomatiseerd worden dat het systeem als het ware naadloos aansluit op uw organisatie zonder dat er sprake hoeft te zijn van maatwerk. Het is belangrijk om te beseffen dat maatwerk altijd risico’s met zich meebrengt en het zal eerder leiden tot een minder succesvol project dan in de gevallen dat er gebruik gemaakt kan worden van standaard modules.

Uitgaan van de klant

Het uitgangspunt zal altijd moeten zijn dat het te implementeren systeem uw systeem is en niet dat van de leverancier. Dus u bent zelf erg betrokken bij de implementatie. Sterker nog: u doet de implementatie in principe zelf. Natuurlijk leggen onze consultants u de verschillende mogelijkheden uit en zij geven een advies over wat het beste bij uw organisatie past. De uiteindelijke keuze maakt u zelf. De rol van uw leverancier is dus de rol van adviseur binnen het project. Hierdoor verandert de leverancier dus uiteindelijk in een partner.

Meer weten hoe wij ook uw partner kunnen worden? Informeer eens naar onze mogelijkheden. Niet voor niets heten wij UwDynamicsPartner (en niet UwDynamicsLeverancier).