In onze vorige blogs hebben we regelmatig gesproken over vooruitzien en zelfs voorspellen, alles aan de hand van een goed en slim gebruik van ERP-systemen. Een ERP-systeem herbergt een schat aan informatie. Alle transacties die in uw organisatie plaatsvinden worden immers geregistreerd en geadministreerd binnen dit systeem. Dat geeft u altijd direct inzicht in de actuele (stand van) zaken, maar ook wat er in het verleden in gebeurd en dus ook welke trends worden gesignaleerd voor de toekomst.

Database

Een ERP-systeem is gebaseerd op een database. Alle data, benodigd voor het voeren van uw organisatie, zijn opgeslagen in deze database.
Tegenwoordig zijn er vele rapportage- en business intelligence tools aanwezig om u als ondernemer te voorzien van managementinformatie.
Als u gebruikmaakt van Microsoft Dynamics NAV als ERP-systeem, dan maakt ook gebruik van een Microsoft SQL Server. Dit is een van de meest gebruikte database systemen. Hierdoor kunt met nagenoeg elke rapportage dan wel business intelligence tool aan de slag om uw management informatie samen te (laten) stellen.

Accurate KPI’s

Deze tools kunnen in eerste instantie gegevens ontlenen aan uw ERP-systeem, maar tegelijkertijd ook nog uit diverse andere systemen. Zo krijgt u een nog beter inzicht van waar u als organisatie op dit moment staat en wat de trends zijn voor de toekomst. Met andere woorden: uw mogelijke KPI’s zijn nog accurater.