Het is nog niet eens zo lang geleden dat we de benodigde software gewoon op de eigen pc geïnstalleerd hadden. Bedrijven en organisaties kochten software om het op een eigen server te laten draaien. Het kostte veel geld, veel opslagruimte en met elke update of upgrade kon je bijna van voor af aan beginnen.

Trend

De verschuiving van software kopen naar een abonnement op software is dan ook eenvoudig te verklaren. Het grote voordeel van het afsluiten van een abonnement is dat er geen grote uitgaven gedaan hoeven te worden om de software aan te schaffen. De software wordt automatisch up-to-date gehouden. Daarnaast is het simpel en flexibel om op- en af te schalen als dat nodig is. Het derde voordeel is de combinatie met opslag van data in de cloud. De impact van software binnen de eigen muren van de organisatie wordt steeds kleiner. De beheersbaarheid is groter, alles wordt immers op één plaats beheerd.

Cloud

In onze blogs hebben we steeds gesproken over Microsoft Dynamics NAV, het ERP-systeem waarin we onze functionaliteiten aanbieden. Ook Microsoft haakt in op deze trend. De laatste versie van Microsoft Dynamics NAV heeft een andere naam gekregen en is ook de eerste versie die volledig kan draaien in de Microsoft Cloud. De nieuwe naam is Microsoft Dynamics 365 Business Central. Deze versie kan nog steeds op locatie worden geïnstalleerd. Je kunt nog steeds een licentie aanschaffen, maar je hebt daarnaast de mogelijkheid te kiezen voor een maandelijks abonnement, ook als je de software in eigen beheer wilt installeren. In dit abonnement reken je per gebruiker per maand af voor het gebruik van de software. Daarnaast is dit de eerste versie die geheel in de cloud kan draaien en slechts met een webbrowser benaderd kan worden. Dit laatste zal de toekomst zijn.

Betrouwbaarheid

Je IT-omgeving zal steeds meer via internet toegankelijk zijn en je kunt naar eigen inzicht snel op- en afschalen. Critici zullen zeggen dat daar een nadeel in schuilt: de afhankelijkheid van het internet. De betrouwbaarheid van het internet wordt echter steeds groter en is inmiddels hoger dan 95 procent. Dat afgezet tegen de voordelen lijkt de keuze niet heel lastig. Maar die blijft gelukkig aan de eindgebruiker.

Meer weten? Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!