We zijn er haast helemaal aan gewend geraakt: communicatie via online apps. Ieder heeft zo z’n voorkeur voor een bepaalde applicatie en met bepaalde redenen. We hebben ook gezien dat online communiceren niet altijd vlot gaat, simpelweg omdat soms de verkeerde app op de verkeerde manier wordt ingezet.

Grote groepen en bestanden

Denk bijvoorbeeld eens aan WhatsApp. Prima app, daar gaat het niet om. Maar ook wij zijn de afgelopen maanden toegevoegd aan meerdere groepen, die al snel te groot werden en waar allerlei bestanden werden gedeeld. Niet handig. Videobellen kan, maar met meerdere mensen tegelijk wordt al lastig.

Teams

Ook als we wel fysiek naar klanten toegaan, gebruiken we zelf bij voorkeur Microsoft Teams. Het vormt een centrale plek in de communicatie. Hier staan lijstjes met issues die spelen, gegevens voor datamigratie, projectplannning: alles wat met een project te maken heeft kun je hier bewaren, zodat iedereen uit de organisatie (en zelfs partnerorganisaties) simpel bij deze gegevens kunnen.

Voordelen

Veel van onze klanten onderkennen de voordelen van het werken in Teams. Essentieel voor hen is ook om samen en tegelijkertijd in een document te kunnen werken. Je kunt het scherm delen en dus over en weer meekijken. Handig bij een presentatie bijvoorbeeld. Zoom en Skype kunnen dit ook, maar deze diensten zijn vooral geschikt voor communicatie, niet zozeer voor het centraal opslaan van documenten.

Gratis!

Belangrijk voordeel van Teams is bovendien dat het in Office365 gratis wordt bijgevoegd. De webversie is voor iedereen gratis te gebruiken. In de Home-versie van Office zit Teams niet standaard, maar is wel gratis te downloaden.

Meer weten?

We vertellen graag alles over onze producten en diensten. Meer weten? Neem eens contact met ons op!